Vad innebär det att jobba som konsult?

 

Att arbeta som konsult är idag en relativt vanlig anställningsform och även en fantastisk möjlighet för att bygga på din erfarenhet. Många är nyfikna på att testa konsultyrket, samtidigt kan det finns många frågetecken kring vad det innebär. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får om hur det är att arbeta som konsult.

 

Vad är en konsult?

En konsult är en person som antingen är egenföretagare eller anställd på en interimsverksamhet och har ett tillfälligt uppdrag på ett eller flera företag. Det är även vanligt att företag anlitar konsulter som specialister inom ett specifikt område, där företaget saknar eller har begränsad kompetens inom. Uppdraget kan vara fortlöpande på obestämd tid men även tidsbestämt. Däremot kan längden på uppdrag varierar brett och kan vara alltifrån en timme lång till flera månader. Hos oss är du anställd hos Haeger & Carlsson och gör ditt uppdrag ute hos kund.

 

Vem kan bli konsult?

Alla har möjlighet att arbeta som konsult! En vanlig fördom är att det bara är yngre som arbetar som konsulter, vilket är felaktigt. Konsulter finns i alla åldrar, yngre som äldre. Även personer som tidigare haft en vanlig anställning under en lång tid men sedan valt att övergå till att arbeta som konsult.

 

Vad är skillnaden mellan en konsult och en tillsvidareanställd?

Att vara anställd som konsult är lika tryggt som en vanlig anställning, med skillnaden att du kanske inte utgår från samma arbetsplats i flera år och får möjlighet till en mer omväxlande karriär. På Haeger & Carlsson erbjuder vi alltid pension, försäkring och friskvård. Precis samma förmåner som tillsvidareanställda har.

 

Finns det några risker?

Precis som med alla anställningar så kan det alltid finnas risker. För att minimera dessa erbjuder vi alltid uppsägningstid, så att de ska känna sig trygga i sin anställning hos oss.

 

Finns det några fördelar?

Det finns många fördelar med att arbeta som konsult. En stor fördel är att man kan utvecklas otroligt mycket genom att prova på att arbeta i olika branscher. Det finns även möjlighet att prova på andra roller och arbetsuppgifter som man som tillsvidareanställd inte skulle ha möjlighet till. Många som arbetar som konsulter tycker att det är en frihet. Där de kan utvecklas samtidigt som de har möjlighet att dela med sig av sina kunskaper till olika uppdragsgivare.

Haeger och Carlsson har ett brett utbud av konsulttjänster vi erbjuder inom alla branscher. Haeger och Carlsson har ett brett utbud av konsulttjänster som vi erbjuder inom många branscher. Har du letat efter jobb inom interim, IT, medicin, SEO eller något annat? Klicka här och utforska de lediga tjänsterna vi har just nu. Du kan även registrera ditt CV.

Vi erbjuder: Rekrytering life science | Vad är en Konsult | Interim Search Konsult | Interimlösning | Rekrytering Medicinteknik

Folk kan också söka: Vad är en konsult, Vad är konsult, vad gör en konsult, Vad innebär det att jobba som konsult?

Haeger & Partner har bytt namn,

vi heter numera Haeger & Carlsson | Executive search and Interim

 

 

Haeger & Carlsson är ett ledande rekryteringsföretag i Norden inom Life Science.