Tips inför din videointervju

 Så förbereder du dig inför en videointervju

 

Med anledning av Covid-19 har många företag fått ställa om och gå från fysiska till digitala rekryteringsprocesser. Som kandidat tycker en del att det är enklare än en fysisk intervju, medan andra upplever det som obekvämt att se sig själv på skärmen. Oavsett hur du känner följer här våra bästa tips för hur du förbereder dig inför en videointervju och hur du ger ett gott intryck:

 

  • Testa den tekniska utrustningen innan. Se till innan videointervjun börjar att internetanslutning, webbkamera, mikrofon och högtalare fungerar. Det kan annars uppkomma onödig stress om du inte kan ansluta till mötet eller något annat inte fungerar.

 

  • Tänk på att ha en tyst omgivning och neutral bakgrund. Bakgrunden bör vara neutral, TV och radio avstängt och andra störningsmoment borttagna.

 

  • Läs på om företaget innan och förbered 2–3 frågor att ställa under intervjun för att visa intresse. Var även beredd på att berätta varför du vill ha just det här jobbet då det är en vanligt förekommande fråga av rekryterare.

 

  • Tänk på klädseln. Bär samma kläder under en videointervju som du hade gjort vid en fysisk intervju, att du har klätt upp dig lite hjälper även dig själv att förbereda dig mentalt.

 

  • Förbered en presentation av dig själv. Rekryterare brukar gärna vilja att du berättar kort om dig själv och om du har förberett en presentation låter du mer koncentrerad och kan lättare beskriva med en röd tråd.

 

  • Rätt kroppsspråk är viktigt. Precis som vid fysiska intervjuer är det viktigt att sitta ordentligt, ha ögonkontakt med rekryteraren och att le ofta. Genom att ha ett bra kroppsspråk signalerar du att samtalet är intressant och givande. Fel kroppsspråk kan signalera att du är uttråkad, orolig eller alltför nervös.

 

  • Sist men inte minst, se till att vara dig själv och ha kul!

Haeger & Partner har bytt namn,

vi heter numera Haeger & Carlsson | Executive search and Interim

 

 

Haeger & Carlsson är ett ledande rekryteringsföretag i Norden inom Life Science.