Tips inför din videointervju

 Så förbereder du dig inför en videointervju

 

Det blir allt vanligare att arbeta digitalt och många företag börjar ställa om och går från fysiska till digitala rekryteringsprocesser. Som kandidat tycker en del att det är enklare än en fysisk intervju, medan andra upplever det som obekvämt att se sig själv på skärmen. Oavsett hur du känner, följer här våra bästa tips för hur du förbereder dig inför en videointervju och hur du ger ett gott intryck.

 

  • Börja med att testa den tekniska utrustningen innan intervjun. Därmed vet du om internetanslutning, webbkamera, mikrofon och högtalare fungerar. Det kan annars uppkomma onödig stress om du inte kan ansluta till mötet eller något annat inte fungerar.

 

  • Tänk på att ha en tyst omgivning och neutral bakgrund. Bakgrunden bör vara neutral, TV och radio avstängt och andra störningsmoment borttagna.

 

  • Läs på om företaget innan och förbered 2–3 frågor att ställa under intervjun för att visa intresse. Var även beredd på att berätta varför du vill ha just det här jobbet då det är en vanligt förekommande fråga av rekryterare.

 

  • Tänk på klädseln. Genom att bära samma kläder under en videointervju som du hade gjort vid en fysisk intervju, att du har klätt upp dig lite hjälper även dig själv att förbereda dig mentalt.

 

  • Förbered en presentation av dig själv. Rekryterare brukar gärna vilja att du berättar kort om dig själv och om du har förberett en presentation låter du mer koncentrerad och kan lättare beskriva med en röd tråd.

 

  • Rätt kroppsspråk är viktigt. Precis som vid fysiska intervjuer är det viktigt att sitta ordentligt, ha ögonkontakt med rekryteraren och att le ofta. Genom att ha ett bra kroppsspråk signalerar du att samtalet är intressant och givande. Fel kroppsspråk kan signalera att du är uttråkad, orolig eller alltför nervös.

 

  • Sist men inte minst, se till att vara dig själv och ha kul!
Logga-JobbGrön

Aktuella uppdrag

Haeger & Carlsson är ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Du hittar alla våra aktuella uppdrag som vi har just nu här.

Interimkonsult

Vad är en konsult?

Många undrar vad innebär det att vara konsult. Därför har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får om hur det är att arbeta som konsult.

arbeta hemifrån

Arbeta hemifrån

Här hittar du våra 5 bästa tips för att bibehålla uppmärksamheten och hålla produktiviteten på topp vid hemarbete.

Haeger & Partner har bytt namn,

vi heter numera Haeger & Carlsson | Executive search and Interim

 

 

Haeger & Carlsson är ett ledande rekryteringsföretag i Norden inom Life Science.