Arbeta hemifrån – 5 tips för att behålla produktiviteten

 

Att arbeta hemifrån kan både vara skönt och utmanande. Men hur ska man tänka och planera arbetsdagarna för bästa effektivitet? Här är våra 5 bästa tips för att bibehålla uppmärksamheten och hålla produktiviteten på topp vid hemarbete.

 

Behåll dina rutiner och arbetstider

Försök gå upp vid vanlig tidpunkt och gör dig redo för arbetsdagen så som du brukar när du ska iväg till arbetsplatsen. Ta även gärna en kort morgonpromenad innan du påbörjar arbetet. Genom att behålla de rutiner och tider du är van vid är det större sannolikhet att du inte överarbetar eller tappar fokus och halkar efter.

 

Minimera distraktioner och skapa en arbetsyta

Att arbeta hemifrån kan i många fall innebära mer distraktion än på den vanliga arbetsplatsen. Hitta en plats i hemmet som du gör till din arbetsyta där du kan sitta skönt och arbeta ostört. Se till att Tv:n är avstängd och försök stänga av onödiga notiser i mobilen för att minimera distraktionerna. Undvik även att arbeta en hel dag från soffan eller sängen, det är varken ergonomiskt eller bra för produktiviteten.

 

Virtuell fika

Teamets gemenskap och sammanhållning är lika viktig även om ni utgår från olika platser. Boka in en kort avstämning med kollegorna för att hålla en tydlig och bra kommunikation. På så vis kan ni stämma av arbetsuppgifter och bolla idéer med varandra.

 

Schemalägg lunch och pauser

Att ta kortare pauser och lunchrast är väldigt bra för att bibehålla uppmärksamheten och orka hela arbetsdagen, oavsett om du arbetar på en redovisningsbyrå i Stockholm eller hemifrån. Försök planera in och schemalägg pauserna under dagen, skriv gärna upp eller lägg in i kalendern. Se också till att du får i dig en ordentlig lunch, så att du orkar med eftermiddagen.

Tips inför din videointervju

Att tänka på inför videointervjun

Här har vi samlat våra bäst tips för hur du förbereder dig inför en videointervju och hur du ger ett gott intryck.

tester vid rekrytering

Arbetspsykologiska tester

Här förklarar vi mer ingående om testerna och vad det finns för fördelar för dig som kandidat att göra de arbetspsykologiska testerna.

Logga-JobbGrön

Aktuella uppdrag

Haeger & Carlsson är ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Här kan du se alla av våra aktuella uppdrag som vi har just nu.

Haeger & Partner har bytt namn,

vi heter numera Haeger & Carlsson | Executive search and Interim

 

 

Haeger & Carlsson är ett ledande rekryteringsföretag i Norden inom Life Science.